Fie că ai început să alergi pentru a slăbi, ca să întreții un stil de viață sănătos, să scapi de stres sau să concurezi, alergarea îți aduce multe beneficii. Dacă ai ajuns aici, cu siguranță că te afli în căutarea unor recomandări despre antrenamente iar noi cei de la Runners Club te putem ajuta cu sfaturi practice:

1. Antrenează-te progresiv: Dacă ești un alergător începător, este important să începi să alergi progresiv și să nu te suprasoliciți chiar dacă simți că poți alerga mai mult și mai repede. Corpul tău trebuie să se obișnuiască gradual cu efortul caci mușchii și articulațiile se întăresc în timp și astfel eviți accidentările.

2. Caută comunitățile de alergători: Până îți dezvolți o rutină și reușești să te disciplinezi astfel încât să poți urmări și individual un plan de antrenament, caută comunitățile de alergători deja formate și încearcă să te alături grupurilor de alergători care se pregătesc împreună. Vei vedea că antrenamentele în compania altor pasionați de mișcare sunt mai distractive!

Pentru început, cu Runners Club te poți antrena gratuit în fiecare săptămână. Te așteptăm în fiecare duminică dimineața, de la ora 8:30 în Parcul Central, în fața clădirii Casino. De acolo pornim în alergare în Parcul Babeș sau în Parcul Central în funcție de preferințele grupului.

3. Concurează: Bineînțeles, după antrenamente distractiv este să încerci un concurs să vezi care este atmosfera. Mulți alergători participă la concursurile de alergare, unde pe lângă plăcerea de a concura, au și bucuria de a se întâlni cu alți pasionați de alergare și de a lega prietenii.

Pentru toți iubitorii alergării pe asfalt sau pe poteci împădurite, Runners Club organizează 14 concursuri în 2018, pe distanțe între 2km și 42 de km, astfel încât orice alergător să poată gusta atmosfera de concurs, indiferent de nivelul său de pregătire tehnică.

Te invităm să îți alegi de pe acum un eveniment la care dorești să participi și să-i marchezi data în calendar. Urmărește website-ul www.runnersclub.ro și pagina de Facebook/AsociațiaRunnersClub ca să afli când deschidem înscrierile și între timp antrenează-te. Participarea la un concurs de alergare este o motivație excelentă ca să îți păstrezi ritmul antrenamentelor!

  1. Faget Winter Tour / 27 ianuarie / sold out

  2. Crosul Divelor / 3 martie / 2 km și 6 km – cros caritabil dedicat doamnelor și domnișoarelor

  3. Wizz Air Cluj-Napoca Marathon / 15 aprilie / 5km, 10km, 21km, 42km, 4 x 10km (ștafetă) și cursa copiilor

  4. Crosul Companiilor B2Run Iasi / 6 mai / 6 km

  5. Crosul de Noapte / 11 mai / 5km și 10 km

  6. Crosul Companiilor B2Run București / 14 iunie / 6 km

  7. Crosul Companiilor Oradea / 3 iunie / 6 km

  8. Crosul Hoia / 30 iunie / 5km, 10 km, cursa copiilor

Între timp, pentru sfaturi suplimentare despre antrenamente accesează secțiunea SFATURI iar dacă ai întrebări adresează-le comunității în grupul de discuții de pe Facebook.  Te așteptăm cu drag alături de noi!