ritm

Cum să-ți conservi energia pe parcursul primei părți a maratonului?

Odată cu începerea cursei vei simți nevoia de a da tot ce e mai bun din tine. Acest fapt se datorează stării euforice în care te afli. Această stare se datorează în special ultimei părți din perioadă de antrenament, perioadă în care ai slăbit intensitatea antrenamentelor cu scopul de a-ți conserva energia pentru ziua cea mare.

Un „obstacol” pe care-l vei întâlni pe parcursul maratonului este mulțimea de oameni care aleargă. În mod normal nu alergi înconjurat de atâția oameni, iar instinctiv vei simți nevoia de a-l depăși pe fiecare concurent în parte. Acest lucru ar fi o pierdere de energie.

Încearcă să reziști tentației de a-ți depăși adversarii. Aleargă într-un ritm propriu, iar dacă depășești alți competitori cu ritmul tău și te simți bine, păstrează-ți ritmul. Dacă, în schimb simți că trebuie să accelerezi pentru a-i depăși pe ceilalți competitori încearcă să-ți învingi instrinctul.

Cu timpul, mulțimea de alergători se va dispersa și nu vei mai simți nevoia de a întrece alt alergător (cel puțin nu la fel de tare).

Aleargă de plăcere!