ORGANIZATOR


SPONSOR OFICIAL

INFO CURSE
DATA DE DESFĂȘURARE
5 Octombrie 2024
LOCAȚIE
Platou Sala Sporturilor Horia Demian
PROGRAM PREDARE KIT
Kiturile se predau de la Sala Sporturilor Horia Demian, intrarea de langa casa de bilete (in partea stanga a cladirii)
Vineri:
16:00-19:30
Sâmbătă:
8-8,45 – participanti Cros 9 km
9-9,45 – participanti Cros 3 km
10-10,30 – participanti Cros copii
PROBE
- Cros 9 km
- Cros 3 km
- Cros Copii 1 km – necompetitiv
ÎNSCRIERI
Înscrierile se deschid în data de 1 August 2024
Înscrierile de fac doar online, pe runnersclub.ro/crosul-regina-maria
DATE LIMITĂ PENTRU ÎNSCRIERI
Inscrierile online se fac până pe 27 Septembrie sau în limita locurilor disponibile
LOCURI DISPONIBILE
Locuri disponibile: 600
START
- START Probă 9 km, ora 9:00
- START Probă 3 km, ora 10:00
- START Proba copii, ora 10:45
TRASEU
Traseul se întinde pe aleile pietonale de pe malurile Somesului.
TAXĂ DE PARTICIPARE
Taxa de participare asigură dreptul de a participa la eveniment. Taxa este compusă din cheltuieli operaționale de înregistrare în baza de date a participanților, de validare, de atribuire număr, serviciul de cronometrare și de organizare a evenimentului, medalia la sosire, asistenta medicala. In plus, Runners Club doneaza 20% din taxa catre cauza evenimentului.
Taxa de participare: se plăteşte online sau prin transfer bancar.
Cros 9 km – Interval de inscriere | Pret
01.08 – 31.08 : 100 lei
01.09 – 27.09 : 120 lei
Cros 3 km – Interval de inscriere | Pret
01.08 – 31.08 : 100 lei
01.09 – 27.09 : 120 lei
Cros Copii 1 km – Interval de inscriere | Pret
01.08 – 31.08 : 50 lei
01.09 – 27.09 : 50 lei
Cont ASOCIATIA CS RUNNERS CLUB / Unicredit Bank IBAN RO51BACX0000000909882000
DACĂ TOATE LOCURILE ANUNȚATE SE OCUPĂ, ÎNSCRIERILE SE VOR ÎNCHIDE MAI DEVREME.
- Restituire taxă: Taxa se restituie pana la 31 august 2024 (mai putin 30 lei). Dupa aceasta dată taxa nu se mai restituie.
- Transfer către altă persoană: Se accepta transfer pentru alta persoana pana la data de 31 august contra unei taxe de 30 lei.
- Transfer între probe: Se realizează transfer între probe pană data de la 15 septembrie
PACHET DE ÎNSCRIERE
Kitul nu este vandabil și nu este proprietatea persoanelor înscrise. Înscrierea în concurs asigură rezervarea unui kit care se înmânează fizic doar participantului la competiție
- Tricoul evenimentului (mărimea tricoului va fi aleasă de fiecare participant, in momentul înscrierii. În funcție de producătorul tricoului, dimensiunle pot să difere. De asemenea, dat fiind faptul că înscrierile se închid ulterior plasării comenzii având ca obiect tricourile competiției, organizatorul nu garantează că mărimea tricoului din kit corespunde cu cea aleasă de participant in momentul înscrierii.)
- Număr concurs + cip cronometrare
- Acces la clasament și rapoarte
- Diploma de finisher: se descarcă din aplicație.
- Medalie (la sosire)
- Asistenta medicala
- Locația, datele și intervalul orar în care participanții înscriși vor putea intra în posesia kitului de participare, vor fi anunțate pe pagina evenimentului si pe pagina de Facebook a evenimentului. Omisiunea participantului de a-și ridica kitul – personal sau prin mandatar – în intervalul menționat exonerează organizatorul de obligația de a i-l înmâna.
CAUZA CARITABILĂ
Andra Calbaza a copilărit în Brașov, însă locuiește la Cluj de mai bine de 15 ani. Iubește arta, istoria și adoră să picteze. E mare iubitoare de animale și împreuna cu Alex, partenerul său, pornise în călătoria conceperii unui copil, când visul i-a fost spulberat:
Diagnosticul de cancer de col uterin l-am aflat în vara lui 2022. Primul semnal de alarmă a fost testul Papanicolau pe care îl făceam an de an. Apoi au urmat colposcopia, biopsia și RMN-ul care, rând pe rând, au dezvăluit o situație mult mai gravă decât părea la început. Atunci am luptat pentru speranța de a putea avea copii într-o zi, pentru conservarea fertilității, însă cazul meu nu a avut nici o șansă să se încadreze pentru o astfel de operație. Era vorba despre un cancer mult prea avansat pentru care linia de tratament era radioterapia cu chimioterapie adjuvantă și brahiterapie.
După ani în care am încercat sa concep și nu am reușit, la 32 de ani, în octombrie, încercarea mea a luat sfârșit. Am trecut prin acel tratament cu visul zdrobit și plină de furie.
La câteva luni după tratament, ganglionii limfatici dădeau semne că ar fi în continuare activi, fapt care s-a confirmat la Pet CT. Deja în august 2023 aceștia îmi dădeau dureri de spate și picior pe partea stânga, din cauza creșterii dimensionale. În aceeași lună aveam să încep partea a doua a tratamentului, 6 ședințe de chimioterapie și bevacizumab. Scopul acestor ședințe a fost să reducă dimensiunea ganglionilor ca mai apoi aceștia să poată fi îndepărtați chirurgical.
Tratamentul a funcționat excelent, am avut rezultate bune, iar în februarie 2024 m-am prezentat pentru operația programată, histerectomie totală cu limfadectomie pelvină. Din păcate acesta nu a fost succesul la care speram, ganglionii fiind imposibil de rezecat din cauza țesutului fibrozat de la tratamentele anterioare.
Recuperarea mea după operație a fost anevoioasă, după atâtea tratamente nu aveam prea multe resurse să mă refac repede. Am avut parte de dureri și mai mari din cauza unei complicații apărute în procesul de vindecare, dar cumva, cumva pe 1 mai 2024 eram iarăși externată de la chirurgie și mergeam acasă să mă refac pentru a o lua de la capăt. Urmau alte câteva ședințe de chimioterapie pentru că aceiași ganglioni care nu au putut fi rezecați și acum creșteau din nou.
Când credeam că sunt înarmată cu răbdare ca să trec iar prin tratamentul care mă slăbise, dar dăduse rezultate, am primit vestea că acesta nu mai are efect asupra adenopatiilor.
Speranța Andrei stă acum în tratamentul cu imunoterapie, care nu este gratuit pentru cazul său, iar identificarea unor clinici în străinănate care ar putea să performeze operația de care are nevoie.
Fi alături de Andra! Aleargă la Crosul Regina Maria, pe 5 Octombrie 2024.
Asociația Gabrielle
Își propune să ajute femei și mame să navigheze diagnostice oncologice, în timp ce construiește o comunitate puternică, axată pe sănătate, educație în prevenție, wellness și wellbeing și, nu în ultimul rând, întrajutorare.