Asociația C.S. Runners Club în parteneriat cu Clubul Sporturilor Montane Rupicapra, Asociația Runsilvania și Xterra anunță lansarea circuitului de alergare de iarnă Winter Run care se desfășoară în intervalul ianuarie – februarie 2019 în Cluj-Napoca și Oradea. Circuitul Winter Run, își propune să reunească evenimente de alergare prin pădure, de tip trail, care să permită alergătorilor să intre într-un clasament anual pe baza punctelor câștigate în evenimentele ce fac parte din circuit.

Prin această inițiativă organizatorii își doresc să creeze un clasament centralizat în rândul alergătorilor amatori regiune, să dezvolte sportul de masă și să popularizeze evenimente de alergare de profil, din zonă.

Prima ediție a circuitului reunește competițiile Făget Winter Race (12 ianuarie 2019), Halcyon Făget Winter Trail (26 ianuarie 2019) și Oradea City Race (16 februarie 2019).

Fiecare din aceste trei evenimente reprezintă un concurs individual, cu clasamente şi premiere separate, pentru fiecare concurs în parte. Pentru sportivii care vor participa la cel puţin doua curse din turneu, se va face un clasament general open si pe categorii de varsta pe baza rezultatelor cumulate şi se va organiza o premiere pentru WINTER Run 2019.

În cadrul circuitului se vor puncta doar probele cu distanta cea mai lunga din cadrul evenimentelor incluse în calendarul anual. Clasamentele se vor realiza separat pentru bărbați și femei și vor include toți alergătorii participanți la competițiile din circuit, indiferent de naționalitate. În clasament vor intra doar sportivi care participă la cel puțin 2 evenimente din circuit.

Halcyon Făget Winter Trail, organizat de C.S. Runners Club în parteneriat cu C.S. Rupicapra pune la dispoziția iubitorilor alergării 300 de locuri la cele două probe de concurs, pe 2 trasee de tip circuit, de câte 15 km și 8km care pornesc și se încheie la Restaurantul Roata din Făget. Înscrierile sunt deschise și se pot face până în data de 18 ianuarie pe pagina dedicată de pe website-ul organizatorului.

Taxele de participare variază în funcție de numărul de locuri ocupate. La crosul de 15 km înscrierea pentru primele 100 de locuri este de 70 de lei, după care devine 80 de lei. La crosul de 8km, nscrierea pentru primele 100 de locuri este de 60 de lei, după care devine 70 de lei. În pachetul de concurs participanții vor primi numărul și chip-ul de cronometrare, acces la punctele de hidratare, iar finaliștii medalia ediției.

PREMIILE WINTER RUN

Premiile circuitului Winter Run se acordă la proba cea mai lunga din cadrul fiecarei competitii, după cum urmează:

OPEN (masculin și feminin) SUB 35 ANI:

  1. 200 de lei
  2. 150 de lei
  3. 100de lei

Categorii de vârstă (35-44, 45-44, 55-64, +65, masculin și feminin):

  1. 200 de lei
  2. 150 de lei
  3. 100de lei

Pentru detalii și înscrieri: https://runnersclub.ro/faget-winter-tour/